Rakousko

Rakousko povolává armádu na hlídání hranic

Rakousko bude v blízké budoucnosti řešit otázku dohlížení na hranice země před nelegálními uprchlíky z blízkého východu. Země tak s největší pravděpodobností bude povolávat armádu, která bude pomáhat již nasazeným policistům, kteří aktuálně působí na hranicích. Rakouská vláda podle oficiálního vyjádření tak reaguje na blížící se příliv dalších žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky, které bude doprovázet právě nasazení rakouské armády, kterou nečeká vůbec lehký úkol.

Čtěte dále: Maďarsko nadále úspěšně brání hranice proti nelegálním uprchlíkům

Jelikož nejsou aktuálně hranice Evropské unie účinně chráněné, zavede brzy Rakousko přísné hraniční kontroly. V praxi to znamená, že bude každý, kdo bude chtít vstoupit na rakouské území, podroben hraniční kontrole, na kterou bude již nadále dohlížet i rakouská armáda, aby se tak předešlo konfliktům, které byly k vidění před několika týdny prakticky po celé Evropě, komentuje rozhodnutí rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil. Vyjádření uvedl Doskozil během svého rozhovoru pro německý deník Die Welt, ze kterého citovala zpravodajská agentura DPA.

Rakousko bude zřejmě povolávat armádu k hranicím, kde budou vojáci dohlížet na chystané pohraniční kontroly

Rakouský ministr obrany dále uvedl, že se musí v budoucnu Evropa soustředit na ochranu právě vnějších hranic EU, kde leží ladem vojenské zdroje, které by měly být využity, komentuje situaci Doskozil.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru