Donald Trump

Donald Trump navrhuje trestání žen, které se rozhodnou k potratu

Kandidát na prezidentské křeslo ve Spojených státech Donald Trump navrhl potrestání žen v USA, které se rozhodnou pro umělý potrat. Takové vyjádření amerického politika samozřejmě vzbudilo vlnu nenávistných komentářů, které se však kandidát na prezidenta snažil zmírnit svým dalším vyjádřením, kde vše uvedl na správnou míru. Trump vlnu nevole občanů komentoval tak, že si však otázku trestu žen, které podstoupí umělý potrat musí rozhodovat každý stát jednotlivě sám.

Čtěte dále: Martin Sorell: Hillary Clinton bude prezidentkou, je předem rozhodnuto

Aktuální lídr republikánské strany Donald Trump uvedl, že ženy, které se rozhodnou k umělému potratu, musí postihnout “určitá forma trestu”. Kontroverzní názor prohlásil kandidát na příštího prezidenta USA Trump během svého rozhovoru pro stanici MSNBC. Reakce z liberálního hnutí na sebe nenechala dlouho čekat a členové strany vyjádřili ostrou kritiku a odmítavé názory na návrh Trumpa.

Prezidentský kandidát Donald Trump navrhuje potrestání žen, které se rozhodnou pro umělý potrat

Trump také během rozhovoru pro stanici uvedl, že samotná žena není jediným člověkem, který by měl být po tomto zákroku potrestán. Samotný lékař, který provede interrupci by měl být potrestán, komentuje návrh zákona Trump. Samotná interrupce byla ve Spojených státech umožněna nejvyšším soudem od roku 1973, navázala na poznámku Trumpa televize BBC.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: a katz / Shutterstock.com)

Přejít nahoru