Times

Times: Turečtí vojáci střílí uprchlíky na hranicích

Deník The Times informoval v jednom ze svých posledních článků o hrůzných praktikách turecké armády, která aktuálně hlídá hranice se Sýrií, odkud putují žadatelé o azyl, kteří se snaží dostat do Evropy. Britský deník Times, který se touto znepokojivou aktivitou turecké armády zabýval, tvrdí, že vojáci mají na svědomí již 16 obětí, mezi kterými se nacházeli i 3 děti. Turecko se však snaží uklidnit vlnu kritiky z Evropy tím, že se jedná pouze o nelegální migranty, kteří neměli právo na překročení hranice.

Čtěte dále: Prezident Erdogan: Odstraňte to video nebo vám zruším internet!

Turecká armáda podle tamějších zpráv zabila 16 uprchlíků, kteří se snažili nelegálně překročit syrské hranice, během posledních 4 měsíců. Případem se také začala zabývat organizace ochránců práv Syrian Observatory for Human Rights, které se podařilo v minulých měsících shromáždit důkazy, které usvědčují tureckou armádu ze zabití osob zastřelením. Během poslední přestřelky byl zabit muž a dítě, kteří se snažili ve východní části syrsko-turecké hranice nelegálně vstoupit na území Turecka.

Britský deník The Times informuje o hrůzných praktikách turecké armády, která na hranicích zabíjí uprchlíky

Jeden ze syrských pašeráků promluvil s redaktory z britské deníku The Times, kterým potvrdil, že skutečné číslo zabitých uprchlíků je ve skutečnosti mnohem vyšší.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Orlok / Shutterstock.com)

Přejít nahoru