Erdogan

Erdogan: Islamofobie musí být uzákoněna jako zločin

Turecký prezident Tyyip Erdogan se během nedávného rozhovoru pro televizní stanici CNN vyjádřil k Islamofobii, která se zejména na Západě aktuálně rozšiřuje a měla by být podle tureckého prezidenta uznána jako zločin proti lidskosti. Islamofobie je závažným problémem dnešní doby, který se musí začít řešit a jedním z mnoha řešení je uzákonění Islamofobie jako zločinu proti lidskosti, hovoří turecký prezident Erdogan.

Čtěte dále: Jeden z teroristů z Bruselu byl aktivistou za práva migrantů

Dále se turecký prezident vyjádřil k antisemitismu, který jako první světový vůdce odsoudil a dodal, že Islamofobie je také zločinem proti lidskosti, který musí být trestán. Islamofobie se zrodila v západních zemích, a to je problém, s nímž se společně musíme vyrovnat, komentuje současnou situaci v Evropě turecký prezident Recep Tayyip. Prezident si během rozhovoru pro televizní stanici CNN neodpustil kritiku Evropské unie, která doplňuje řady bojovníků Islámského státu. Řada útočníků, kteří způsobili nedávné teroristické útoky pocházela totiž z Francie, Německa nebo také z Austrálie.

Turecký prezident Erdogan pro televizi CNN: Islamofobie musí být uznána jako zločin proti lidskosti

Během rozhovoru byl také zmíněn jeden z teroristů z Bruselu, který byl v červnu roku 2015 deportován do Belgie s varováním od Ankary, která varovala belgické úřady, že má muž kontakty se zahraničními teroristy.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru