Potravinový skandál

Potravinový skandál: Tisíce tun nebezpečného jídla a miliony litrů alkoholu

Celkem v 57 zemích po celém světě otřásl potravinový skandál. Jedná se o největší skandál v dějinách lidstva, když celníci narazili na tisíce tun nebezpečného jídla a miliony litrů pančovaného alkoholu, který byl běžně prodáván lidem v supermarketech, i když byl smrtelně nebezpečný. Nastříkané olivy, hnojivo místo cukru nebo pančované víno, to vše a mnohem víc našli celníci v zemích po celém světě a jedná se tak o rekordní množství nebezpečného jídla a nápojů.

Čtěte dále: Německo omezuje vepřové maso ve školních jídelnách! Proč?

Více jak 10.000 tun nebezpečného jídla a jeden milion litrů pančovaného alkoholu nalezli v operaci koordinované Europolem a Interpolem s názvem Operace Opson během minulých čtyř měsíců, od listopadu minulého roku do února letošního roku. Produkty představují velká zdravotní rizika pro zákazníky, kteří netuší, co vlastně konzumují, varuje Europol. Interpol obviňuje z tohoto skandálu kriminální gangy. Pančované jídlo, které obsahovalo nebezpečné chemikálie vydělávalo kriminálním gangům astronomické částky, míní Europol.

Interpol upozorňuje na potravinový skandál! Prodávají se tuny škodlivého jídla a miliony litrů pančovaného alkoholu

Pančované potraviny byly nalezeny v mnoha zemích po celém světě. Ať už se jedná o pančovaný alkohol v Řecku nebo ve Velké Británii, sardinky v Bolívii, až po čokoládu v Maďarsku, tak se jedná podle Interpolu o obrovský skandál světových rozměrů.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru