Erdoganova moc

Erdoganova moc sahá dále, než si myslíte

Turecký prezident Erdogan děla “pořádek” po celém světě a zasahuje do množství kauz, které se odehrávají i v USA. Erdoganova moc tak sahá mnohem dále, než si kdo dokáže představit. Před několika dny jsme Vás informovali o výhrůžkách tureckého prezidenta, který hrozil celému Německu a zejména pak nejmenované televizní stanici, která v celonárodním vysílání zveřejnila hudební videoklip, ve kterém byl Erdogan zesměšňován. Jelikož se v Turecku zesměšnění prezidenta trestá, požadoval Erdogan alespoň smazání videoklipu.

Čtěte více: Erdogan měl svůj podíl na útocích v Evropě, píše The Guardian

Uběhlo několik dní a Erdoganova moc opět zasáhla. Tentokrát se jedná o stráž tureckého prezidenta, která vzbudila rozruch ve Washingtonu, kde měli tito bodyguardi napadnout kurdské demonstranty a novináře. Turecký prezident nechal do dnešních dnů zabít v Turecku přes 5000 Kurdů, napadení novinářů a demonstrantů tohoto etnika ve Spojených státech však vyvolalo vlnu obav. Americká policie měla podle tamějších zpráv plné ruce práce, aby se podařilo situaci uklidnit. Před proslovem tureckého prezidenta se na místě objevili také pro-turečtí demonstranti, kteří vyhlašovali, že mezi IS a PKK není žádný rozdíl.

Erdoganova moc se stále rozšiřuje! Bodyguardi tureckého prezidenta napadli v USA Kurdy

Ochranka tureckého prezidenta napadla i amerického kameramana, který celý incident natočil. K uklidnění situace muselo přispět až 20 amerických policistů, kteří následně dorazili na místo protestů.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru