Islámský stát

Islámský stát připravuje teroristické útoky na evropské pláže, varují tajné služby

Radikální islamisté z Islámského státu chystají nepříjemné překvapení na letošní léto. Jak informoval německý deník Bild, teroristé z Islámského státu připravují teroristické útoky na evropské pláže, které se brzy začnou plnit turisty z celého světa. O plánovaných teroristických útocích na evropských plážích se dozvěděla německá tajná služba v Africe za pomoci kolegů z Itálie. Jak uvádějí aktuální zdroje z Itálie, teroristé z Islámského státu mají být v přestrojení za prodavače suvenýrů, kteří se tak dostanou mezi turisty na plážích.

Islámský stát připravuje teroristické útoky na evropských plážích, varují tajné služby z Itálie a Německa

Tajné služby z Německa a Itálie uvádějí, že jsou v ohrožení pláže zejména v Itálii, Španělsku a na jihu Francie. Všechny výše zmíněné země patří mezi oblíbené turistické destinace německých turistů, uvádí deník Bild. Tajné služby předpokládají, že útočníci, kteří plánují teroristické útoky, pocházejí ze Senegalu, kde působí jako příslušníci teroristické organizace Boko Haram, jenž má své kořeny v africké Nigérii.

Čtěte dále: Brazílie varuje před teroristickým útokem během olympiády

Podle nejmenovaného tajného agenta budou teroristické útoky na evropské pláže novou dimenzí teroru Islámského státu. Pláže jsou místa, kde není možné zajistit úplnou bezpečnost, varuje před nastávající sezónou tajný agent z Německa, jehož citoval deník Bild.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru