EU

Juncker přiznává: Členské země si bez EU poradí lépe

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker přiznal obrovské pochybení ze strany EU, bez které by si poradily členské země mnohem lépe, tvrdí politik. Jean-Clause Juncker během svého vyjádření přiznal lítost nad pochybením ze strany Evropské unie, která podle předsedy Evropské komise zasahovala do lidských životů a narušila tak samotnou existenci tohoto sdružení. Není žádným tajemstvím, že musí aktuálně řešit Evropská unie případný rozpad celé EU. Příkladem může být Velká Británie, která bude v letošním roce rozhodovat o vystoupení z Evropské unie. Jedná se o první z mnoha zemí, která tak učiní?

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker přiznal: EU zasahovala do lidských životů a ohrozila sílu sdružení

Jean-Claude Juncker vidí problém v tom, že se Evropská unie v minulosti zapojila do příliš mnoho oblastí, ve kterých by si například dané členské země poradily mnohem lépe samotné bez zásahu ze strany EU. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se takto vyjádřil během intenzivní debaty ve Velké Británii, kde se jednalo o případném setrvání země v Evropské unii.

Čtěte dále: Juncker: Ukrajina nebude členem Evropské unie nejbližších 25 let

Mýlili jsme se v otázce nadměrné regulace a přílišného zasahování, konstatuje Jean-Claude Juncker. Nejsme velmi populární, když obhajujeme Evropu. Už nejsme respektováni v naších zemích, přiznal předseda Evropské komise.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru