Merkelová

Merkelová obdrží cenu za boj proti anti-islámským hnutím

Německá kancléřka Angela Merkelová, která se značně podílela na přílivu žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky do Evropské unie, obdrží cenu za morální vedení boje proti anti-islámským hnutím. Německá kancléřka Merkelová tuto cenu obdrží 21. dubna letošního roku v holandském Middelburgu, kde se bude v letošním ročníku předávat medaile “International four freedoms”. Informace o udělení ceny německé kancléřce oznámil v minulých dnech Han Polman, šéf organizace Roosevelt Foundation.

Kancléřka Angela Merkelová obdrží v nizozemském Middelburgu cenu za boj proti anti-islámským hnutím

Německá kancléřka hrála klíčovou roli v řešení finanční krize, která potkala Evropskou unii. Kancléřka také projevila snahu k diplomatickému řešení ukrajinské krize v zájmu míru a bezpečnosti v Evropě. Německá politička je určitě velkou morální autoritou bez ohledu na víru nebo etnikum, jenž bojuje proti anti-islámským hnutím, píše se na stránkách organizace Roosevelt Foundation, která tak uvádí důvody, proč si zaslouží Merkelová udělení výše zmíněné ceny.

Čtěte dále: Heiko Maas: Německo musí počítat s teroristickými útoky

Organizace dále komentuje jednání německé kancléřky v souvislosti s uprchlickou krizí na blízkém východě, při jejímž řešení je kancléřka věrná evropské humanitární povinnosti pomoci těm, kteří aktuálně utíkají před válečným konfliktem na blízkém východě, v severní Africe a Asii.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru