Obama

Obama vzkazuje mladým Britům: Zapomeňte na xenofobii a omezování lidských práv

Americký prezident Barack Obama se během návštěvy Velké Británie obrátil na mladší generaci, které vzkázal jasné poselství. Mladí Britové by měli zavrhnout xenofobii a snahy na omezování lidských práv v souvislosti s žadateli o azyl z blízkého východu a severní Afriky. Americký prezident se tak vyjádřil během své návštěvy v Londýně, kde také okomentoval současnou uprchlickou krizi a problém s přijímáním žadatelů o azyl. Barack Obama apeluje na odmítnutí cynizmu a uznání, že pokrok je nevyhnutelný a vyžaduje si námahu a víru.

Prezident Barack Obama apeluje na mladé Brity, které prosí o zavržení xenofobie a snahu omezit lidská práva

Prezident ze Spojených států také během svého proslovu zmínil špatné vztahy mezi Spojenými státy a Velkou Británii, které se časem podařilo napravit. Bezpečnost není pouze doménou vojenských zásahů. ale záležitostí poselství, které vysíláme, zdůraznil americký prezident. Tato slova byla víceméně mířena na budoucího prezidenta či prezidentku Spojených států a jakéhokoliv globálního vůdce.

Čtěte dále: Proč média mlčí? V Německu údajně protestovalo 90 tisíc lidí

Hlavní úlohu hraje před samotným použitím síly diplomacie, narážel tak prezident na jaderný program Iránu, na jehož dosáhnutí je prezident “velice hrdý”. Barack Obama navštívil Velkou Británii po své návštěvě Saúdské Arábie a během včerejšího dne přicestoval do Německa.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru