Papež František

Papež František dopravil z Řecka do Říma 12 uprchlíků ze Sýrie

Papež František, jenž je velkým zastáncem přijímání žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky do Evropy, přivezl do Říma z řeckého ostrova Lesbos celkem 12 muslimských utečenců. Odehrálo se tak během návštěvy papeže, který přiletěl do Řecka, aby poděkoval tamějšímu lidu, že dovoluje pobyt uprchlíkům z války postižených zemí. Následovala krátká návštěva uprchlického tábora, kde se papež František setkal s mnoha žadateli o azyl z blízkého východu, informuje o událostech zpravodajská agentura AP.

Papež František při příležitosti návštěvy řeckého uprchlického tábora dopravil 12 uprchlíků do Říma

Papež František během návštěvy v Řecku nabádal další země v Evropské unii, aby se nechaly inspirovat zemí, kterou sužuje ekonomická krize, ale i přes tento fakt přijala tisíce uprchlíků v souladu s mezinárodním a evropským právem. Řecký premiér komentoval fakt, že je na svoji zemi hrdý, jak se zachovala v počátku uprchlické krize, přičemž ostatní země v Evropské unii začínají se stavbou plotů proti migrantům.

Čtěte dále: Papež František kritizuje lhostejnost Evropy k uprchlíkům

Evropa stojí podle vyjádření papeže před jednou z největších humanitárních krizí od konce druhé světové války. Během návštěvy zároveň vzkázal papež všem uprchlíkům, kteří míří z blízkého východu, aby neztráceli naději při své cestě do Evropy.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: giulio napolitano / Shutterstock.com)

Přejít nahoru