Média

Proč média mlčí? V Německu údajně protestovalo 90 tisíc lidí

Některá mainstreamová média záměrně zamlčela masivní protesty v Německu, kterých se mělo zúčastnit podle organizátorů akce přibližně 90.000 rozhořčených obyvatel Německa, jenž vyjádřili názor na dohodu mezi Spojenými státy a EU. Jak oznámila v minulých dnech tisková agentura DPA, v německém městě Hannover se mělo shromáždit přes 35.000 lidí, kteří nesouhlasí s obchodní dohodu mezi USA a Evropskou unií (TTIP). Na čele pochodu se mělo objevit několik traktorů, na kterých protestovali tamější farmáři. Policie oznámila, že protestní akce probíhala pokojně.

Tají média protestní akce v Německu? Proti dohodě EU s USA se mělo podle organizátorů postavit 90 tisíc lidí

Mnohačetné organizace označily protestní pochod za ochranu životního prostředí, ochranu spotřebitelů a rozvojovou pomoc prakticky celé Evropské unii. Jak několikrát samotní organizátoři během protestního pochodu zmínili, pochod neměl být protiamerický, jelikož se mezi lidmi objevilo také několik občanů z USA, kteří drželi cedule s nápisy: “Američané proti TTIP”.

Čtěte dále: Saúdská Arábie vyhrožuje USA v souvislosti s dokumenty z 11. září

Americký prezident Barack Obama bude během dnešního dne jednat s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, se kterou současně otevře ve městě Hannover tamější průmyslový veletrh, na kterém se v letošním roce podílí právě Spojené státy. Následně bude prezident s německou kancléřkou jednat o návrhu TTIP, který chtějí před veřejností obhájit.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: ETIENjones / Shutterstock.com)

Přejít nahoru