Řecký farmář

Řecký farmář musel orat půdu, na které ležely stany uprchlíků

Řecký farmář se musí vypořádávat s nelehkou situací při orání půdy, na které jsou ubytovány desítky uprchlíků, kteří mají na orné půdě malé stanové město a brání tam tamějším zemědělcům v práci. Lazaros Oulis, řecký zemědělec, byl natočen během rutinní práce, během které se však musel vyhýbat stanům, ve kterých bydlí celé rodiny žadatelů o azyl, kteří mají aktuálně namířeno do dalších zemí v Evropské unii.

Čtěte dále: Uprchlíci ze Sýrie se začínají pomalu vracet do svých domovů v Sýrii

Lazaros Oulis před několika dny započal orání na svém pozemku, který se musí připravit na sezónu a na další práci. Během orací práce řecký farmář těsně kličkoval mezi uprchlickými stany a několik bylo během práce také zničeno. Lazaros Oulis byl po několika okamžicích práce zastaven tamější policií, která muže následně vyslýchala. Musím svoje pole orat, je to moje pole, ne nikoho jiného. Vlastním 80 telat, které musím nakrmit, jinak to finančně nemohu zvládnout, tvrdil farmář policii.

Řecký farmář Lazaros Oulis oral pole mezi stany, ve kterých bydlí uprchlíci! Muže následně zastavila policie

Farmář policii také pověděl, že nemá žádný problém uprchlíkům pomoci a nabídnout několik akrů pro postavení stanů, ale žádný z uprchlíků mu nevěnoval pozornost. Já sám mám své povinnosti a závazky, brání se Lazaros Oulis.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru