Ruské tanky

Ruské tanky Armata se změní na Terminátory – bez posádky!

Po obdržení objednávky od ministerstva obrany bude moci Uralvagonzavod, výrobce Armaty, rychle zavést nový obranný systém, uvedl mluvčí společnosti. Poslední ruský tank Armata bude bez posádky, řekl v rozhovoru pro agenturu RIA Novosti generální ředitel korporace Uralvagonzavod Oleg Sijenko. Již dříve psaly Prvnizpravy.cz o supertanku Armata.

Ruské tanky Armata budou brzy zcela bezpilotní! Rusko chystá zásadní změny v armádní technice

„Armata je vozidlo budoucnosti, o tom nepochybuji, a věříme, že i armáda,” řekl Sijenko. Mimochodem má tento závod již zkušenosti s konstrukcí robotického hasičského vozu na základě tanku T-72.

„Proto v případě obdržení objednávky budeme jednat rychle. Ostatně i ty stroje, které obstály na Rudém náměstí, mohou být bezpilotními, to jest roboty,” tvrdí generální ředitel společnosti Uralvagonzavod.

Šéf závodu uvedl, že na základě Armaty bude konstruovat bojový stroj „Terminator 3″, jehož předkové – „Terminator 1″ a „Terminator 2″ jsou analogické s T-72 a jsou určeny pouze pro export. Celkově se koncepce strojů založených na platformě Armata skládá z 28 jednotek pokročilých zbraní. Unifikace prvků umožní zvýšit rychlost opravy a výměnu dílů a sestav.

Sijenko také poznamenal, že masová výroba nejnovějších tanků by mohla začít již letos.

(KPa, pz.cz, Foto: ID1974 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru