Rusko

Rusko má u hranic dostatek vojenské síly na moment překvapení, varuje Pavel

Předseda Vojenského výboru Severoatlantické aliance Petr Pavel během bezpečnostního fóra GLOBSEC varoval Evropu před možnou provokací ze strany Ruska, jenž má u hranic dostatek vojenské síly, která zaručuje dostatečný moment překvapení pro nepřítele. Petr Pavel během bezpečnostního fóra prozradil, že Rusko disponuje s dostatečnou vojenskou silou zejména u hranic s pobaltskými státy, jenž dovoluje zemi využít moment překvapení. Tento fakt může být způsoben tím, že země v poslední dekádě významně navýšila svoji vojenskou sílu, varuje Petr Pavel.

Rusko přesunulo významnou část vojenské síly k hranicím pobaltských států, varuje Petr Pavel

Rusko disponuje značnou vojenskou silou na svém západním křídle, při pobaltských státech, jenž zemi umožňuje dostatečný moment překvapení, uvedl během fóra Petr Pavel. Předseda Vojenského výboru Severoatlantické aliance však uklidňuje situaci tím, že je NATO dostatečně vojensky vybaveno, aby mohlo čelit této případné vojenské hrozbě z Ruska. NATO by však nemohlo stejnou silou odpovědět okamžitě, pokud by se jednalo opravdu o moment překvapení, komentuje Pavel možnou hrozbu z východu.

Čtěte dále: Donald Trump sympatizuje s případným rozpadem NATO

I když se země jakou je například Španělsko nebo Portugalsko obávají případné válečné agrese ze strany Ruska, největší silou NATO je jednota, tvrdí předseda Vojenského výboru Petr Pavel.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Mitrofanov Alexander / Shutterstock.com)

Přejít nahoru