Syrský arcibiskup

Syrský arcibiskup: Evropa sklízí to, co bylo zaseto v Sýrii a Iráku

Nevinní lidé v Evropě bohužel sklízí to, co bylo před mnoha lety zaseto v Sýrii a Iráku, komentuje současnou uprchlickou krizi v Evropě syrský arcibiskup Mons Hinda. Události z Bruselu reflexují tragické události, jenž se odehrály během několika minulých let na blízkém východě a zejména pak v Sýrii a Iráku. Mons Hinda, jenž je aktuálně hlavou syrské katolické archeparchie Hasaka-Nisibis, tvrdí, že je odpovědnost Evropy a západních zemí často ovlivněna sobeckými zájmy.

Syrský arcibiskup Mons Hinda promluvil o současné krizi na blízkém východě, kterou musí Evropa vyřešit

Syrský arcibiskup vidí jako problém to, že většinu představitelů zajímala do nedávna vláda syrského prezidenta Bašára Assada, kterého chtěli mocnosti sesadit. Zároveň západní země schvalovaly krajně radikální hnutí Fronta an-Nusra, jenž je na západě označováno za organizaci umírněných muslimů. Mons Hinda také vidí problém v kritice ruské strany, která byla kritizována západem právě za útoky na radikální organizaci Fronta an-Nusra.

Čtěte dále: Uprchlíci ze Sýrie se začínají pomalu vracet do svých domovů

Evropa svým nenávistným projevem k přijímání uprchlíků pouze dokazuje svoji slabost a zmatenost, tvrdí syrský arcibiskup. Migranit, kteří byli v minulém roce přijati do Evropy, tvoří pouhé 0,2 procenta celkové populace, přičemž počet přijatých uprchlíků v Libanonu tvořil polovinu tamějšího obyvatelstva, komentuje krizi Mons Hinda.

(KPa, ca.cz, rcmonitor, Foto: Jazzmany / Shutterstock.com)

Přejít nahoru