Severní Korea

Severní Korea objektivem fotografa! Kim Čong-unova tajemství odhalena

Fotograf Michael Huniewicz během minulého roku cestoval z Číny do Severní Koreje, kde pořídil několik tajně pořízených fotografií, jelikož je v zemi zakázáno pořizovat na veřejných místech podobné snímky a tamější režim podobné případy tvrdě trestá. Podle fotografa, který se podělil o snímky s deníkem Daily Mail, bylo propašovat fotografie velice stresující. Průvodci, kteří jsou povinni cestovat spolu s turistou mnohokrát Michaela upozorňovali, že děla příliš mnoho fotografií.

Čtěte dále: Úchvatné snímky koutů naší planety z vesmírné stanice ISS

Průvodci tak naráželi na případné zadržení, jelikož Michael Huniewicz většinu fotografií pořídil nelegálně a hrozilo mu tak případné zatčení. Riziko však stálo podle fotografa za to a chtěl se tak podělit se světem o “trochu otevřenější pohled” na tuto záhadnou zemi, která většinu informací o tamějším režimu a životě v zemi před světem úporně tají. Fotky, které jsem nedávno pořídil, se vůbec nepodobají těm, které šíří tiskové agentury, poznamenal fotograf Huniewicz.

Severní Korea objektivem Michaela Huniewicza, jenž pořídil tajné fotografie, za které hrozí vážný trest

Autor fotografií musel podle jeho slov dávat velký pozor před jeho pozorovateli a podařilo se mu tak vyfotit například čisté hlavní město Pyongyang, dělníky na polích nebo obyvatele Koreje, kteří zametají už tak dost čisté ulice, zatímco jsou pozorováni vojáky, kterých se pohybuje na ulicích více než dost. Na fotografie se můžete podívat níže.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Michael Huniewicz)

Přejít nahoru