Sulík

Sulík: EU nebere v úvahu vůli občanů Evropské unie

Slovenský europoslanec Richard Sulík v souvislosti s uprchlickou krizí promluvil o krocích Evropské unie, jenž automaticky počítá s přerozdělením žadatelů o azyl do všech členských zemí a nebere do úvahy vůli občanů Evropské unie, jenž zásadně nesouhlasí s přerozdělováním uprchlíků. Dále se mluví neustále o možnostech řešení uprchlické krize, kterou je však třeba řešit za hranicemi Evropské unie, kde problém vznikl. Podle europoslance Sulíka nám s tímto problémem však není schopné pomoci ani samotné Turecko, které již přijalo více než milion žadatelů o azyl.

Europoslanec Richard Sulík hovoří o ignoraci Evropské unie, které nebere v úvahu vůli občanů v EU

Pokud nejsou schopny pohraniční země plnit tuto úlohu, musí Schengen opustit, tvrdí slovenský europoslanec. Během svého proslovu Richard Sulík uvedl, že Evropská unie podniká kroky, aniž by vzala na vědomí vůli občanů. Z této situace vyplývá, že obyvatelé zemí v Evropské unii volí extrémisty. Musíme pomáhat uprchlíkům postiženým válkou, ale tam, nemusíme si je stěhovat do EU, tvrdí Sulík.

Čtěte dále: Papež František dopravil z Řecka do Říma 12 uprchlíků ze Sýrie

Dalším důležitým krokem je ochrana hranic Evropy, jenž za nás Turecko nepřevezme. Každá země jednotlivě musí chránit svoje hranice, ať už se jedná o Itálii nebo Řecko, poznamenal slovenský europoslanec.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com)

Přejít nahoru