Světové módní značky se zaměřily na muslimské ženy

Příchod muslimských žadatelů do Evropy zaznamenaly už i celosvětově známé módní značky, které se chopily obchodní příležitosti a začaly se zaměřovat v poslední době na muslimské ženy, které se oblékají podle islámských pravidel. Módní značky však nenavrhují oblečení pro ženy, které aktuálně žijí v Perském zálivu, ale pro ty, které žijí v evropských zemích. První jmenovanou značkou je Marks & Spencer, který navrhl takzvané “burkíny”, což jsou plavky, jenž zakrývají celé tělo kromě dlaní, chodidel a tváře.

Čtěte dále: Maďarsko nadále úspěšně brání hranice proti nelegálním uprchlíkům

Další celosvětově známá módní značka, která se chopila zajímavé obchodní nabídky je švédský řetězec H&M, který ve své reklamní kampani použil muslimský šátek. Japonský řetězec během své kampaně propagoval tradiční muslimskou pokrývku hlavy hidžáb. Poslední jmenovanou značkou je italský módní řetězec Dolce & Gabbana, který vytvořil módní kolekci, která obsahovala desítku dlouhých šatů, jenž byly doplněny hidžábem. Co však stojí za touto náhlou změnou v módním průmyslu a zájem v muslimské módě?

Celosvětové módní značky se zaměřují na muslimské ženy, kterým přichystaly nové kolekce

Francouzský portál Marianne citoval vyjádření spoluautorky značky Frigandine, Héléne Agesilas, o tom, že Francie aktuálně zaostává v islámské módě. Hlavním důvodem jsou však peníze, jelikož už v roce 2014 dosahovala islámská móda výdělku v hodnotě 230 miliard dolarů, přičemž v roce 2020 se očekává výdělek přibližně 320 miliard.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru