Syrský biskup

Syrský biskup: Sýrie potřebuje svoje obyvatele zpět

Syrský biskup se vyjádřil k současné uprchlické krizi a k žadatelům o azyl, které Sýrie nutně potřebuje nazpět. Podle vyjádření biskupa vstoupila Sýrie před nedávnem do šestého roku války a v zemi to aktuálně vypadá na apokalypsu. Obyvatelé trpí v Sýrii na nedostatek vody, oblečení nebo jsou dokonce i bez elektřiny. To vše v neustálém strachu o život, jelikož jsou obklíčeni ozbrojenými skupinami, kterými nemusí být Islámský stát, jelikož jsou v Sýrii všechny ozbrojené skupiny radikální, poznamenal Georges Abou Khazen během konference v Miláně.

Syrský biskup Georges Khazen promluvil o podmínce ze strany OSN, která nedovoluje migrantům návrat domů

Syrské město Aleppo, o kterém se hovoří jako o mučednickém městě syrské války, je aktuálně rozděleno na dvě půlky, přičemž první vládne syrský prezident Assad a druhá půlka města je ovládána milicemi rebelů. Historické bohatství Sýrie, které se nacházelo právě v Aleppu je podle názoru syrského biskupa nenávratně pryč.

Čtěte dále: Islámský stát připravuje teroristické útoky na evropské pláže

V zemi se nacházelo v průběhu historie 23 etnických skupin, které biskup přirovnal k barevné mozaice, jenž se zredukovala na jednu barvu – černou barvu Islámského státu. Desítky tisíc firem v Sýrii za své a radikální islamisté ukradli všechny jejich stroje, líčí situaci na blízkém východě Khazen. OSN povolila víza uprchlíkům pouze za podmínky, že se v průběhu pěti let nevrátí domů, tvrdí biskup.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru