Turecko

Times: Turecko střílí syrské uprchlíky – ženy i děti

Podle americké deníku The Times se Turecko snížilo k vraždění uprchlíků, kteří prchají ze Sýrie za bezpečím do Turecka. Jak uvádějí tamější zprávy, turecká pohraniční stráž měla střílet na syrské uprchlíky, mezi kterými měli být také ženy, děti a snažili se přejít hraniční přechod mezi Sýrii a Tureckem. Jak uvedl deník The Times, turecká pohraniční stráž uprchlíkům brání překročit hranice a využívá k tomuto zastrašování migrantů střelbu. Tamější zdroje uvádějí přibližně osm mrtvých Syřanů, přičemž většinu tvořily právě ženy a děti.

Americký deník The Times informuje o hrůzných praktikách pohraniční stráže: Turecko zabíjí ženy i děti

O celém incidentu informoval svět právník z Aleppa Abdmunem Kashkash, který alarmoval právě deník The Times, jenž informaci přinesl do světa. Jak uvedl Abdmunem Kashkash, uprchlíci cestovali přes horskou cestu, když na skupinu Syřanů začala pálit pohraniční stráž. Stráže zabily celkem osm uprchlíků ze Sýrie, většinu z nich tvořily ženy a děti. Zabili neozbrojené lidi.

Čtěte dále: Bývalý agent CIA přiznává: Obama vytvořil IS, aby se dostal do Sýrie

Byla tam i holčička se střelným zraněním, ale nemohli jsme pro ni nic udělat, oznámil redakci deníku The Times právník z Aleppa, který dokázal hranice překročit bez potíží. Bohužel se nejedná o první případ, kdy turecká stráž střílela do uprchlíků. O podobném činu z Turecka se svět dozvěděl během minulého měsíce.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: gungorkarakus / Shutterstock.com)

Přejít nahoru