Uprchlíci

Uprchlíci: Nabídli nám jen 540 eur, to je naprosto nepřijatelné

Uprchlíci z blízké východu se pro britský deník The Telegraph vyjádřili k podmínkám v uprchlickém táboře, ve kterém aktuálně nocují. Podle vyjádření žadatelů o azyl bylo uprchlíkům nabídnuto 540 eur, jenž bylo prostě málo, hovoří pro britský deník otec, jenž se musí postarat také o svého syna. Většina uprchlíků, kteří míří z blízkého východu a severní Afriky do Německa, si představují Německo jako “ráj”, ve kterém obdrží tisíce eur. Stovky uprchlíků však už z tohoto snu vystřízlivělo a pomalu se chtějí vracet zpět do svých domovů.

Rozhořčení uprchlíci hovořili o podmínkách v německých uprchlických táborech pro britský deník The Telegraph

Jak uvedl britský deník The Telegraph, po zklamání v uprchlických táborech v Německu se vrátilo zpět do svých domovů v Iráku přibližně 50 Kurdů. Uprchlík z Iráku Momamed Aziz Qadir popsal svoji strastiplnou cestu, kterou musel podstoupit, aby se dostal do vysněného Německa. Momamed šel osm hodin pěšky do Turecka, kde nasedl na nákladní vůz, ve kterém cestoval do Německa přibližně 20 hodin, teď se však chce vrátit domů.

Čtěte dále: Uprchlík z Iráku bude v Rakousku souzen za znásilnění malého chlapce

Jak uvedl žadatel o azyl, radši bude čelit nebezpečí v Iráku, než aby žil v uprchlickém táboře. Když jsem vstoupil do tábora, byl jsem šokován. Cítil jsem se jako člověk druhé kategorie, kterého nikdo nerespektuje, hovoří uprchlík z Iráku.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru