Džihádisté

Džihádisté chystali atentát, omylem se však odpálili už na cestě

Radikální islamisté, kteří plánovali před několika dny v Afghánistánu na blízkém východě teroristické útoky, se během cesty k určenému cíli omylem odpálili. Radikální hnutí Taliban tak přišel během jedné chvíle o osm svých bojovníků, kteří tak odvrátili sebevražedné útoky, během kterých měli s největší pravděpodobností zemřít nevinní lidé. Podle tamějších zpráv byly teroristické útoky mířeny na přilehlé město Kandúz, které se nachází několik kilometrů od hranic s Tádžikistánem. Zprávy z místa události hovoří o tom, že jeden z teroristů během cesty do města omylem odpálil svoji sebevražednou vestu.

Džihádisté z Talibanu se během cesty omylem odpálili a zamezili tak sebevražednému útoku ve městě Kandúz

Skupina osmi teroristů, kteří disponovali sebevražednými pásy, se během cesty z tábora v okrese Arčí omylem odpálili během své cesty. K incidentu mělo podle tamějších zdrojů dojít během tohoto týdne v úterních hodinách. Jak během minulých dnů uvedlo afghánské ministerstvo vnitra, džihádisté měli s největší pravděpodobností namířeno do metropole Kandúz, kterou ubývá více než 200 tisíc lidí.

Čtěte dále: Brazílie varuje před teroristickým útokem během olympiády

Jelikož výbuch aktivoval i ostatní výbušniny teroristů, nikdo neměl šanci na přežití. Mluvčí radikálního uskupení Taliban podle agentury Khaama Press celou událost nekomentoval. Taliban však není první skupinou, které se něco podobného “podařilo”. Konkurenční Islámský stát během roku 2014 omylem odpálil 21 svých stoupenců.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru