Alternativa pro Německo

Alternativa pro Německo: Islám do Německa nepatří

Politická strana Alternativa pro Německo (AfD) během svého sjezdu vyhlásila, že nemá v Německu islám svoje místo. Programové vyhlášení AfD také požaduje, aby bylo zabráněno financování výstavby mešit, které chtějí islámské země v Německu postavit. Během schůze politické strany byla také zmíněna otázka Turecka a jeho případného vstupu do Evropské unie, jenž AfD nepodporuje. Populistická strana také bojuje v Německu za zákaz nošení typické islámské burky ve školách, přičemž zákaz podporuje podle aktuálních statistik každý druhý německý občan.

Německá populistická strana Alternativa pro Německo bojuje proti výstavbě mešit a vstupu Turecka do EU

Ortodoxní islám, který nerespektuje náš právní systém, nebo proti němu dokonce bojuje, je s právním systémem a kulturou v Německu naprosto neslučitelný, komentuje situaci kolem islámu v Evropě strana AfD. Politická strana se takto vyjádřila i přes komentáře německé kancléřky Merkelové, která tvrdí, že islám do Německa patří, jelikož je náboženská svoboda součástí německé ústavy.

Čtěte dále: Merkelová obdrží cenu za boj proti anti-islámským hnutím

Jak uvádějí statistiky z Německa, přibližně 16 milionů obyvatel, jenž tvoří 20 procent tamější populace, mají imigrační kořeny a většina prochází právě z muslimských zemí jako je například Turecko, Libanon nebo Maroko. Značnou část populace také tvoří více než milion uprchlíků, jenž v minulém roce přicestovali do Německa z blízkého východu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru