Rusko

Rusko společně s Čínou úspěšně vyhánějí USA od svých hranic

Jak informovali analytici a odborníci ze Spojených států, Rusko a Čína se začínají pomalu, ale jistě blížit svým mohutným technologickým vývojem na úroveň americké armády. Jak uvádějí zprávy a vyjádření od amerických analytiků a odborníků na uvedenou tématiku, zbraně čínské a ruské armády jsou schopny bez větších problémů ničit americká letadla a vojenské námořnictvo. Podle všeho se tak Čína s Ruskem snaží společně zahnat americkou armádu od svých hranic, svědčí o tom i společná vojenská cvičení, která Rusko podniklo společně s Čínou.

Rusko společně s Čínou začínají dohánět Spojené státy ve vývoji vojenské techniky, tvrdí američtí odborníci

Rusko zvyšuje také podle odborníků napětí mezi vztahy se Spojenými státy, jenž můžeme pozorovat například v oblasti Baltského moře, kde došlo v minulosti k několika incidentům, při kterých ohrozila ruská armáda americké letectvo a v jednom případě také americkou vojenskou loď, na které se pohybovala také polská posádka vrtulníku.

Čtěte dále: Zbigniew Brzezinski: Moskva nectí NATO! Musí dostat výstrahu

Podobnou “agresi” vůči Spojeným státům můžeme pozorovat také u Číny, která zamezila americké lodi vplout do přístavu u města Hongkong. Největší nebezpečí však hrozí v blízkosti čínských a ruských hranic, kde se nachází americká základna. Rusko však disponuje takovou palebnou silou, jak už bylo prezentováno v Sýrii, že by dokázalo americkou základnu vymazat z povrchu zemského.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Alexander Kuguchin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru