Angelina Jolie

Angelina Jolie: Nezavírejte před uprchlíky hranice a neopouštějte EU

Známá americká herečka Angelina Jolie vzkázala své poselství Evropské unii, která aktuálně “bojuje” se zástupem žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky. Americká herečka se také vyjádřila k chystanému referendu Velké Británie o odstoupení z Evropské unie a všem Britům vzkazuje, aby setrvali a neopouštěli Evropskou unii v těchto těžkých časech. Ostatním členským státům Evropské unie americká herečka doporučila, aby nechali otevřené hranice pro miliony uprchlíků, kteří utíkají z oblastí, které jsou zasaženy bojem s radikálními islamisty z Islámského státu.

Americká herečka Angelina Jolie nabádá země EU k otevření hranic pro miliony uprchlíků z blízkého východu

Jak uvedl portál breitbart.com, Angelina Jolie vidí hlavní problém v politicích, kteří živí lidi strachem před náporem uprchlíků a poštvávají tak vlastní lid proti těmto žadatelům o azyl z blízkého východu. Angelina Jolie vystoupila během minulých dnů v britské televizi BBC, která se věnovala ve svém pořadu “Svět v pohybu” uprchlické krizi v Evropě, o které herečka promluvila.

Čtěte dále: Uprchlický tábor v Německu zažil nepokoje, 14 zraněných uprchlíků

Během relace se zeptal herečky redaktor BBC Mishal Husain, proč si myslí, že lidé v EU nechtějí přijímat uprchlíky. Pokud máte v zemi politiky a média, kteří živí strach u lidí, je jasné, že uprchlíky přijmout nechtějí, komentuje otázku herečka.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru