Britský generál

Britský generál: Již letos jaderný konflikt s Ruskem

Britský generál varoval před možností jaderného konfliktu mezi NATO a Ruskem, který by se mohl s největší pravděpodobností odehrát již během letošního roku. Jak uvedl vysloužilý generál sir Richard Shirreff, západní aliance musí nutně posílit obranyschopnost v pobaltských státech, pokud nechtějí jaderný konflikt s Ruskem. V několika minulých dnech i týdnech jsme mohli pozorovat zvýšenou vojenskou činnost členů NATO a Ruska ve zmíněných oblastí pobaltských zemí, která může něčemu napovídat. Jak uvedl sir Richard Sherreff, v ohrožení jsou zejména státy jako Estonsko, Lotyšsko nebo také Litva. Západ musí zabránit katastrofě, tvrdí.

Sir Richard Shirreff, britský generál, varuje před jadernou válkou s Ruskem, která se může odehrát již letos

Západ se musí proti případné agresi ze strany Ruska bránit, odpor však bude jistě jaderný, protože je součástí vojenské doktríny Ruska, hovořil britský generál sir Richard Shirreff, kterého citoval britský deník The Independent. Podle slov generála je Rusko přesvědčeno o slabosti NATO, čehož hodlá využít.

Čtěte dále: Rusko vojákům NATO: „Teple se oblečte a připravte na nemyslitelné“!

Generál sir Richard Shirreff sloužil během let 2011 až 2014 jako zástupce vrchního velitele spojeneckých sil v Evropě. V letošním roce dokonce vyšla generálova kniha s názvem “2017: Válka s Ruskem”. Události v knize jsou sice vymyšlené, ale velice pravděpodobné, tvrdí Shirreff.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru