Le Penová

Le Penová: Pokud Francie opustí EU, unie přestane existovat

Předsedkyně Národní fronty a francouzská politička Marine Le Penová promluvila o současném stavu Evropské unie, která je podle názoru mnoha politiků před samotným kolapsem, jelikož se rozpadají její dva hlavní “pilíře”, i přes značné finanční investice na jejich udržení. Pokud Francie opustí Evropskou unii, bude to znamenat konec pro celou unii a Evropská unie přestane existovat, varuje Marine Le Penová. Prvním pilířem, který je podle názoru političky v rozpadu je Schengenský prostor, který překračují žadatelé o azyl z blízkého východu a druhým pilířem je samotné euro.

Francouzská politička a předsedkyně Národní fronty (FN) Marine Le Penová varuje před odchodem Francie z EU

Tyto dva pilíře jsou aktuálně v sestupné spirále, která je schopna v dnešních dnech udělat cokoliv, komentovala francouzská politička pro RT France v exkluzivním rozhovoru. Marine Le Penová se domnívá, že není otázkou kdyby, ale kdy se rozpadne Evropská unie.

Čtěte dále: Sulík: Vystoupení Velké Británie z EU není vůbec nemožné

Jak bude v Evropské unii situace vypadat po možném odchodu Velké Británie si budeme však muset ještě počkat. Británie bude pořádat veřejné referendum o vystoupení země z EU, které se bude konat 23. června tohoto roku. I přes odpor mnoha politiků, včetně Davida Camerona, rozhodne referendum o případném oddělení od unie.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru