Daily Mail

Daily Mail: Americké tanky Abrams se ocitly na “prahu” Ruska!

Jak informuje britský deník The Daily Mail, poprvé se na „prahu“ Ruské federace ocitly americké tanky Abrams M1A2, což podráždilo Moskvu. Na gruzínské vojenské základně v Vaziani došlo k zahajovacímu ceremoniálu společných cvičení s USA a Spojeným královstvím Noble Partner-2016, i přes negativní reakci Ruska, uvedl britský tisk.

Deník The Daily Mail informuje o podezřelé vojenské aktivitě u hranic Ruska, kde se nachází tanky Abrams

Gruzínská armáda zahájila společnou americkou a britskou vojenské cvičení, které bude trvat dva týdny. Stovky vojáků se shromáždily na vojenské základně v Vaziani, která byl dříve používaná Ruskem, pro zahajovací ceremoniálu cvičení “Noble Partner 2016” ( “Worthy Partner 2016″). Podle Daily Mail, v té době, jak se objevili na obloze výsadkáři a 650 Američanů, 150 Britů a 500 gruzínských vojáků je sledovalo před eskadrou tanků, „byl hněv Moskvy téměř hmatatelný”.

Rusko minulý týden uvedlo, že rozhodnutí o konání cvičení doslova na jejím prahu je provokací zaměřenou na „vědomé rozkolísání vojensko-politické situace v oblasti jižního Kavkazu”. Ruské ministerstvo zahraničí obvinilo Spojené státy, žeWashington„podporuje revanšistické aspirace Tbilisi”. Poprvé v historii gruzínských ozbrojených sil, uvedla publikace, budou použity americké tanky M1A2 Abrams.

Tbilisi reagovalo, že cvičení není namířeno proti kterékoli straně, a že nemají žádnou stopu provokace. Podle ministryně obrany Gruzie, Tiny Chidašeliové mají tato cvičení pro zemi mají velký význam. „Je to jedno z největších cvičení, které se kdy konalo v naší zemi, největší počet vojáků a největší koncentrace vojenské techniky,” cituje publika slova Chidašeliové.

To může jistě znít důvěryhodně. Jen si ale stačí představit, jaká by asi byla reakce Spojených států, pokud by kubánské ozbrojené síly provedly vojenské cvičení s ruskou armádou ta použití tanků T-90, nedaleko americké základny Guantanámo.

(KPa, pz.cz, Foto: PhotoStock10 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru