RAPEX

RAPEX potvrzuje: Současné výrobky z Německa jsou horší, než ty čínské

Pamatujete si doby, kdy se považovala německá kvalita výrobků za jednu z nejlepších na celém světě? Jak ukazují poslední výsledky statistik, jenž prováděla společnost RAPEX, se začíná tento trend pomalu, ale jistě obracet. Už končí totiž doba, kdy se považovalo čínské zboží za méně kvalitní a německé za “solidní”, potvrzují údaje RAPEXu. Jak ukazují zveřejněné statistiky “Deutsche Welle”, Spolkový institut bezpečnosti a zdraví práce (BAuA) identifikoval jednu čtvrtinu nekvalitních výrobků, která pochází z Německa. Přesně se vyskytlo na seznamu RAPEXu 24,7% výrobků z Německa.

RAPEX společně se Spolkovým institutem bezpečnosti a zdraví práce informují o hrozivé statistice kvality zboží

RAPEX je jedním z informačních systémů, který spadá pod Evropskou unii a zabývá se testováním nebezpečných spotřebitelských výrobků nepotravinářského charakteru, které mohou být svým uživatelům závažně nebezpečné. Při testování bohužel byl potvrzen výše zmíněný fakt, že se kvalita německého zboží rapidně zhoršila. Druhé místo takzvaných nekvalitních výrobků však stále zastává Čína.

Čtěte dále: Německo pořádá kurzy pro migranty, aby se naučili správně flirtovat

Třetí místo získaly podle informací z institutu Spojené státy americké. Z výsledků testu bylo také potvrzeno, že se jednalo z velké části také o mechanické části, které se těšily velké pověsti zejména u německých automobilek. Tento fakt však potvrzuje, proč musela německá automobilka Mercedes-Benz povolat během minulého roku více než 20 tisíc svých automobilů do servisu.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru