Erdogan

Erdogan obvinil Evropskou unii z diktatury a brutality

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ostře kritizoval postoj Evropské unie k problému, který aktuálně sužuje blízký východ. Stovky žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky proudí ze zemí postižených válkou do zemí v Evropské unii, kterou však tento problém nezajímá, vyjádřil se turecký prezident. Postoj Evropské unie k syrským uprchlíkům, kteří ve většině případů uvízli na cestě do Evropy v Turecku označil turecký prezident za brutalitu a za projev diktatury, informuje o postoji prezidenta televizní stanice Press TV.

Prezident Recep Tayyip Erdogan obviňuje Evropskou unii z diktatury a brutality vůči syrským uprchlíkům

Turecký prezident se následovně vyjádřil během svého projevu v Istanbulu, kde také zmínil, že musí Turecko samo bojovat proti terorismu v regionu, který ohrožují radikální islamisté z uskupení Islámského státu, jenž v minulosti spáchal v Turecku hned několik teroristických útoků. V době, kdy Turecko otevřelo svoji duši i hranice, Evropa okamžitě uzavřela svoje dveře, jakmile se jich tento problém dotkl, stěžuje si Erdogan.

Čtěte dále: Turecko usiluje v Sýrii o získání části území na severu země

Lidé v Evropské unii nemají slitování, nevědí co je spravedlnost. Je v nich diktatura a násilí, komentuje slova Erdogana televizní stanice Press TV. Ze strany tureckého prezidenta se tak jedná o další kritiku EU, kterou v minulých dnech kritizoval v souvislosti s podmínkami, které musí Turecko splnit pro udělení bezvízového styku.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru