Kiska

Kiska: Je třeba zasáhnout proti webům, které šíří nenávist vůči muslimům

Slovenský prezident Andrej Kiska se v souvislosti se vzpomínkou na oběti druhé světové války vyjádřil k webům, které šíří podle názoru prezidenta nenávist vůči muslimům a antisemitizmus, proti kterým je podle slov slovenského prezidenta třeba zasáhnout. Kiska tak vyjádřil obavy z těchto webových stránek, které šíří podle názoru prezidenta oheň nenávisti vůči některým skupinám, zejména pak proti muslimským přistěhovalcům z blízkého východu. Pokud má někdo fašistické symboly nebo facebookové příspěvky, které mají jasný rasistický nebo fašistický náznak, jak je možné, že nebylo doteď zakročeno, ptá se Kiska.

Prezident Andrej Kiska vyzývá do boje proti webům, které šíří nenávist vůči muslimům a jiným skupinám

Pokud necháme desítky webových stránek, stovky facebookových profilů na nás šířit oheň nenávisti vůči některým lidem, vůči skupinám lidí, vůči náboženství, protimuslimské, potom máme skutečně velký problém, informoval o vyjádření slovenského prezidenta deník islamonline.sk. Dále bylo uvedeno, že za vznikem současných problémů byl nárůst extrémismu a nárůst nenávisti vůči skupinám lidí a národům.

Čtěte dále: Neobjektivní veřejnoprávní ČT se postarala o další skandál

Na začátku tohoto roku přijal slovenský prezident historicky první představitele muslimské komunity, která aktuálně žije na Slovensku. Během střetnutí s prezidentem potvrdil předseda islámské komunity na Slovensku Mohamed Safwan Hasna, že muslimští obyvatelé pociťují z protiislámské nálady v zemi strach.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Albert Russ / Shutterstock.com)

Přejít nahoru