Evropa

Evropa roku 2050? Západní muslimská a východní křesťanská

Jak bude vypadat Evropa během následujících 15 až 20 letech? Budou se muset občané západní a severní Evropy stěhovat ve velkých počtech do středovýchodní Evropy? Jak uvedl Adam Topolansky v jednom ze svých článků pro maďarský deník Hungary Today, Evropa se v roce 2050 bude rozdělovat na západní muslimskou a východní křesťanskou. Blíží se nevyhnutelně masivní stěhování národů v Evropě? Stovky tisíc žadatelů o azyl z blízkého východu mohou časem způsobit, že se budou chtít obyvatelé Německa, Francie nebo Belgie stěhovat do Maďarska, tvrdí Topolansky.

Jak se bude lišit Evropa za několik desítek let? Rozdělí žadatelé o azyl z blízkého východu Evropu na dvě části?

Většina obyvatel se bude chtít přestěhovat v souvislosti s uprchlickou krizí do Maďarska, tvrdí ve svém článku maďarský redaktor. Maďarsko se totiž prezentuje odmítavě v průběhu celé migrační krize a odmítá na svoje území přijímat uprchlíky. Země také postavila ploty na hranicích jako opatření proti nelegální migraci.

Čtěte dále: Orbán: Maďarsko bude pořádat referendum o přijímání uprchlíků

V této souvislosti však nebylo zmíněno pouze Maďarsko. Redaktor hovořil dokonce také o České republice, která by se měla stát domovem takzvané opačné migrace, přičemž by měla poskytnout společně s Chorvatskem, Slovinskem nebo Slovenskem domov pro obyvatele uprchlickou krizí postižených zemí.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: PPan_Media / Shutterstock.com)

Přejít nahoru