Obama

Obama: Svět se musí řídit podle pravidel Ameriky

Americký prezident Barack Obama se nedávno vyjádřil k současné situaci ve světě a okomentoval roli Spojených států v dnešním světě. Jak uvedl prezident Spojených států, je to právě “jeho” země, která by měla ve světě aktuálně stanovovat takzvaná pravidla hry v globální ekonomice, podle kterých se musí řídit celý svět. Výše zmíněný názor uvedl americký prezident během svého rozhovoru pro noviny The Washington Post. Jak napsal prezident ve svém článku, v čínském regionu probíhala v minulém týdnu diskuze o hospodářském partnerství.

Americký prezident Barack Obama pro noviny The Washington Post tvrdil, že se svět musí řídit pravidly USA

Spojené státy společně s partnery musí sestavit pravidla, podle kterých se budou ostatní země po celém světě řídit, hovořil pro noviny The Washington Post prezident. Během rozhovoru pro noviny tak narážel americký prezident na současné vztahy Spojených států s Čínou, která se na tomto seznamu partnerů USA nenachází.

Čtěte dále: Čína zakázala letadlové lodi USA vstup do Hong Kongu

V této souvislosti jednají spojené státy s Evropskou unií o takzvané dohodě TTIP, proti které protestují po celé Evropě stovky tisíc lidí. V Německu proti této dohodě protestovalo podle tamějších zpráv téměř 90 tisíc lidí, přičemž média tyto protestní akce záměrně utajila.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru