Clinton

Hillary Clinton po vítězství ve volbách rozpoutá třetí světovou válku, píše IL Giornale

Diana Johnstoneová, autorka životopisu Hillary Clinton tvrdí, že se americká kandidátka na prezidentku Spojených států blíží k navrhnutí za uchazečku demokratické strany v nadcházejících volbách. Zvolení Hillary Clinton za další prezidentku Spojených států však bude mít za následek rozpoutání třetí světové války, uvedla ve svém rozhovoru pro deník IL Giornale. Ve svém rozhovoru také hovořila autorka životopisu prezidentské kandidátky o úloze destabilizace blízkého východu, při které není Hillary Clintonovou možné podceňovat.

Kandidátka na prezidentské křeslo Hillary Clinton po svém zvolení rozpoutá světovou válku, varuje IL Giornale

O snaze destabilizovat blízký východ hovoří činy z roku 2003, kdy podpořila kandidátka na prezidentské křeslo vpád americké armády do Iráku. Jako ministryně zahraničních věcí zatáhla Spojené státy také do války, jenž se odehrávala v Libyi a tvrdí, že se konflikt nevyřešil dostatečně, jelikož měly být Spojené státy více agresivnější. Johnstoneová se také domnívá, že prezidentská kandidátka podporuje vpád Spojených států do Sýrie a boj proti tamějšímu prezidentovi.

Čtěte dále: Čína zakázala letadlové lodi USA vstup do Hong Kongu 

V článku deníku IL Giornale se také hovoří o protiruských názorech, které právě Clintonová uznává. Bývalá americká ministryně se též domnívá, že Spojené státy zvítězí v každém vojenském konfliktu. Není tedy divu, že je považována mnohými za špatnou volbu jako prezidentka Spojených států.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Krista Kennell / Shutterstock.com)

Přejít nahoru