Islámská nadace

Islámská nadace: Premiér uráží muslimy, necítíme se tu bezpečně

Islámská nadace varuje slovenskou vládu před nebezpečím, které hrozí tamějším muslimům. Premiér uráží muslimy, necítíme se tu dobře, zní z nadace, kterou vede předseda na Slovensku Mohamad S. Hasna. I když před několika měsíci sliboval tamější předseda vlády Robert Fico, že bude chránit Slovensko, muslimové se v zemi necítí bezpečně. Fico uráží všechny muslimy a dokazuje, že ústavní princip ochrany pro muslimy neplatí, zní od předsedy z islámské nadace. Reakce ze strany islámské nadace byla mířena na projev předsedy vlády, který ve svém vyjádření tvrdil, že na Slovensku islám nemá co dělat.

Islámská nadace kritizuje projev Fica, který ve svém vyjádření tvrdil, že na Slovensku nemá islám co dělat

Fico před volbami sliboval, že ochrání celé Slovensko, teď však uráží všechny muslimy žijící v zemi, tvrdí Islámská nadace. Celá situace je však vyostřena zejména díky současné uprchlické krizi a přijímání žadatelů o azyl z blízkého východu, kterému se Slovensko brání.

Čtěte dále: Německo eviduje nárůst nebezpečných islamistů v zemi

Nadace také upozorňuje slovenskou vládu na fakt, že bude země zanedlouho předsednickou zemí Evropské unie, ve které aktuálně žije přibližně 20 milionů muslimů. Robert Fico však všem muslimům v Evropské unii vzkázal, že tu jejich víra nemá co dělat, kritizuje vyjádření Islámská nadace.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru