Sulík

Richard Sulík: Jedině uzavření hranic EU vyřeší problém s uprchlíky

Slovenský europoslanec Richard Sulík kritizuje Turecko za jeho přístup v otázce vysílání žadatelů o azyl z blízkého východu dále do Evropské unie. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan záměrně vysílá do Evropské unie nemocné a negramotné migranty ze Sýrie, kritizuje Turecko slovenský politik. Turecko také Evropskou unii aktuálně vydírá v otázce zrušení vízové povinnosti, bez které bude zrušena dohoda Turecka s EU, zní z blízkého východu. O špatném přístupu ze strany Turecka již před několika týdny upozorňovalo samotné Německo, jenž bylo hlavním iniciátorem dohody o uprchlících mezi Tureckem a Evropskou unií.

Politik a europoslanec Richard Sulík varuje před přístupem Turecka, které do EU vysílá nemocné migranty

Turecko dokonce v minulých dnech pohrozilo vypovězením výše zmíněné dohody o uprchlících s Evropskou unií, pokud nebude zrušena vízová povinnost pro obyvatele z Turecka, kteří tak budou moci cestovat po celé Evropě bez nutnosti prokázat se vízem, což představuje velká rizika.

Čtěte dále: Erdogan: Pokud nezrušíte vízovou povinnost, Turecko zablokuje dohodu

I když nám německé a evropské špičky tvrdí, že tento scénář není možný, jediným řešením je uzavření hranic Evropské unie, hovoří na videokomentáři Richard Sulík. Jak už uvedl německý týdeník Der Spiegel, hlavním kamenem úrazu v této dohodě je pravomoc Turecka, které může rozhodovat o tom, koho pošle do EU.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Alexandre Rotenberg / Shutterstock.com)

Přejít nahoru