Merkelová

Merkelová: Evropa se nesmí izolovat a ignorovat problémy

Německá kancléřka Angela Merkelová odmítá obvinění v souvislosti s utečeneckou politikou a tureckým prezidentem Erdoganem, na kterém je aktuálně Evropská unie prakticky závislá. Merkelová však odmítá obvinění, že by připustila velkou závislost Evropské unie právě na Turecku v souvislosti s příchodem žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky. Německá politička také tvrdí, že by se neměla Evropská unie izolovat od problémů, které se dějí za hranicemi Evropy a ignorovat je. Evropa by se měla naučit bojovat proti masovému exodu lidí, komentuje současné dění.

Německá kancléřka Angela Merkelová odmítá závislost Evropské unii na Turecku a prezidentovi Erdoganovi

Je důležité, aby Evropská unie bojovala proti exodu lidí a umožnila tak lidem to, aby se vůbec nemuseli vydávat na útěk, jak můžeme aktuálně sledovat, komentovala současné dění na blízkém východě Merkelová při příležitosti evropského fóra, jenž se konalo v Berlíně. I boj proti příčinám útěku představuje zodpovědnost za jiné země a to můžeme pojmenovat také jako závislosti, konstatuje Merkelová.

Čtěte dále: Německo je domovem pro více teroristů, než se předpokládalo

Německá kancléřka se domnívá, že se stane celá Evropa nedůvěryhodnou, pokud bude ignorovat všechny problémy, které se dějí za hranicemi Evropské unie, cituje kancléřku tisková agentura DPA.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru