Sulík

Sulík: Vystoupení Velké Británie z EU není vůbec nemožné

Slovenský europoslanec Richard Sulík varuje před odchodem Velké Británie z Evropské unie, jenž není vůbec podle názoru slovenského politika nemožné. O možném rozdělení Velké Británie a Evropské unie rozhodnou občané v Británii v nadcházejícím referendu, které se odehraje 23. června letošního roku. Tato událost je jednou z top témat posledních dní, komentuje referendum o Brexitu Sulík. I přes snahu britského premiéra Davida Camerona, který odmítá Brexit, nálady ve Velké Británii se různí a oba tábory jsou téměř podle posledního průzkumu vyrovnané.

Slovenský politik Richard Sulík varuje před odchodem Velké Británie z EU, o kterém se již brzy rozhodne

Není se však čemu divit, jelikož členství pro Velkou Británii v Evropské unii není natolik výhodné, aby v EU nadále zůstala. Nejsou to však jen občané z Velké Británie, kteří se nemohou jednoznačně rozhodnout zda Evropskou unii opustit. I členové strany Davida Camerona si v tomto názoru rozporují, tvrdí europoslanec za ECR Richard Sulík.

Čtěte dále: Brexit by mohl stát sto miliard liber a ztrátu 1 milionu pracovních míst

Sulík také uvedl několik důvodů, proč Slovensko nemůže následovat příklad Velké Británie. Hlavním důvodem jsou evropské peníze, Schengenský prostor a společná měna, na kterou Slovensko přešlo 1. ledna roku 2009 a změnu měny provázela negativní vlna názorů.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru