Merkelová

Merkelová začíná ztrácet na popularitě! Dvě třetiny Němců nechtějí Merkelovou za kancléřku

Není žádným tajemstvím, že oblíbenost německé kancléřky Angely Merkelové po vypuknutí uprchlické krize v Evropě rapidně klesla. Proti německé kancléřce se dokonce postavil už i bavorský premiér Horst Seehofer, který nedávno oznámil vítězství právě nad Merkelovou a koncem otevřených hranic. Nejvíce odpůrců má německá kancléřka Angela Merkelová ve spolkových krajinách Durynsko a Sasko, kde se vyjádřilo přibližně 79 procent voličů, kteří by už nevolili ve volbách Merkelovou do úřadu. Z celého Německa jsou to dokonce dvě třetiny voličů, kteří odmítají Merkelovou jako kancléřku v dalším volebním obdobím.

Německá kancléřka Angela Merkelová začíná doplácet na uprchlickou politiku! Němci odmítají její znovuzvolení

O nepříjemné statistice pro německou političku informoval v minulých dnech institut Insa, jenž zveřejnil pro časopis Cicero výsledky veřejné statistiky. Podle institutu by si 36 procent Němců přálo, aby zůstala německá kancléřka nadále v úřadě i po volbách v roce 2017. Největší podpoře se těší politička na severu Německa, zejména v Brémách a Šlesvicku, kde si přeje její znovuzvolení více než 55 procent respondentů.

Čtěte dále: Německo pořádá kurzy pro migranty, aby se naučili správně flirtovat

S výsledků také vyplývá, že má německá politička nejvíce odpůrců mezi lidmi s nižším vzděláním, nízkým příjmem a věkem mezi 45 a 54 lety. Podporovatelé německé kancléřky se pohybují na opačném konci spektra.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru