Independent

Britský Independent obviňuje Slovensko ze střílení syrských uprchlíků

Britský deník The Independent v jednom ze svých článků obviňuje Slovensko ze střílení syrských uprchlíků, kteří se snažili přes hranice dostat do země. Podle vyjádření ze Slovenska se však jedná o případ, kdy byla postřelena jediná žadatelka o azyl ze Sýrie. Teprve 26- letá žena již podstoupila operaci a aktuálně by měla být ve stabilizovaném stavu. V nemocnici byli dále ošetřeni dva další žadatelé o azyl z blízkého východu, kteří trpěli dehydratací, uvedl redaktor ve svém článku pro britský deník The Independent.

Britský zpravodajský deník The Independent obviňuje Slovensko ze střílení žadatelů o azyl ze Sýrie

Je skandální, že slovenské úřady střílejí nevinné lidi utíkající před válkou, píše se v podtitulku článku britského deníku. K incidentu se také vyjádřila agentura Reuters, která tvrdí, že se jedná s největší pravděpodobností o vůbec první podobný incident, který se odehrál na území Schengenského prostoru.

Čtěte dále: Španělé se pustili do boje proti stavění mešit radikální metodou

Slovenští policisté vysvětlují situaci tím, že zastavovali ke kontrole čtyři auta, přičemž poslední policistům ujelo a ohrozilo při své jízdě tři důstojníky. K incidentu mělo dojít podle tamějších zpráv v pondělních ranních hodinách. Policisté vystřelili několik varovných výstřelů, ale auto na střelbu nereagovalo. Policie tedy vystřelila několik ran do auta, přičemž zranili právě jednoho uprchlíka.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Ventura / Shutterstock.com)

Přejít nahoru