Saúdská Arábie

Saúdská Arábie: Američané zničili dvojčata, aby odstartovali válku proti terorismu

Spojené státy schválily nové ustanovení zákona, které dovoluje rodinám obětí teroristických útoků z 11. září, jenž se odehrály v New Yorku, aby zažalovaly orgány v Saúdské Arábii, která se však proti tomuto ustanovení brání. Pro schválení tohoto kontroverzního zákona stačí už jen samotná podpis prezidenta USA, který tak s největší pravděpodobností odstartuje vlnu trestních oznámení ze strany občanů Spojených států. Saúdská Arábie se však brání a ve svém tiskovém prohlášení tvrdí, že si dvojčata zničila vláda Spojených států sama, aby tak odstartovala novou válku proti světovému terorismu.

Saúdská Arábie obviňuje USA za spáchání útoků na Světové obchodní centrum a odmítá čelit žalobám

O vyjádření ze Saúdské Arábie informoval saudsko-arabský deník Al Hayat, jenž má sídlo v Londýně. V článku bylo zmíněno, že si Světové obchodní centrum vláda Spojených států nechala zničit sama, aby tak dali politici vzniku nové světové válce proti terorismu, domnívá se Saúdská Arábie.

Čtěte dále: Muž, který napsal pravdu o 11. září byl nalezen mrtev se svými dětmi

Ve výše zmíněném článku komentoval saúdský právní expert Katib al-Shammari zveřejnění tajných dokumentů z 11. září, které obviňují Saúdskou Arábii z tohoto teroristického útoku. Dokumenty jsou však součástí dlouhotrvající americké politiky, tvrdí al-Shammari. Jedním z důkazů může být pozastavení invaze do Iráku v 90. letech a ponechat Saddáma Hussaina jako trumf proti jiným státům Perského zálivu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Larry Bruce / Shutterstock.com)

Přejít nahoru