Itálie

Toto Vám na ČT neřeknou! Itálie začíná doplácet na přijímání migrantů

Itálie začíná pomalu, ale jistě doplácet na zástupy přijatých žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky. I když česká média tento fakt zatajují, zdroje přímo z Itálie potvrzují nepříjemnou pravdu, kterou je vliv uprchlíků na chod země. Podle italských zdrojů přistála během minulých dnů v Santa Maria di Leuca přibližně 25 metrová loď, která přepravovala migranty z Albánie. Loď měla nést tureckou vlajku, uvádí italské zprávy. Turecká loď, který přivezla řadu migrantů jen potvrzuje, že invaze žadatelů o azyl do Evropské unie nyní probíhá oficiálně i přes Jadran.

Itálie začala přijímat migranty z blízkého východu oficiální cestou už i přes Jadran! První loď přistála minulý týden

Zmíněná loď, jenž se plavila pod tureckou vlajkou, vyplula podle dosavadních zpráv z Albánie s cílem v Itálii a jedná se tak o novou oficiální migrační trasu, díky kterého budou dopravování žadatelé o azyl do Evropské unie.

Čtěte dále: Turecko záměrně nevpouští syrské uprchlíky s vyšším vzděláním do EU

Loď převážela migranty zejména z Afghánistánu, Pákistánu a Sýrie. Předseda městské rady Casarano Antonio Menni už informoval během svého vyjádření, že mezi obyvateli roste strach z příchodu nelegálních migrantů z blízkého východu. Dokonce samotný ministr vnitra Alfano nedokázal proti tomuto otevření nové trasy zasáhnout, proč?

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru