Vladimir Putin

Vladimir Putin navrhuje spojenectví Ruska s Evropskou unií

Ruský prezident Vladimir Putin ve svém článku pro řecký deník Kathimerini hovořil o případném rozhovoru s členy z Evropské unie, který by mohl následně vést ke spojenectví Ruska a Evropské unie, jelikož problémy mezi těmito dvěma stranami nejsou neřešitelné, tvrdí prezident Putin. Rusko navrhuje diskuzi s Evropskou unií o širokém spektru témat, které budou mít za cíl zlepšení vztahů mezi Ruskem a Evropskou unií, uvedl ruský prezident Vladimir Putin. Rozhovor se může týkat například vízového režimu nebo vytvoření spojenectví v energetice, hovoří se v článku řeckého deníku.

Ruský prezident Vladimir Putin vyzývá k vzájemnému dialogu s Evropskou unií, jenž mohou vést k spojenectví

Moskva si podle názoru ruského prezidenta myslí, že problémy mezi Ruskem a Evropskou unií nejsou neřešitelné. Rusko by se tak mohlo vrátit k mnohastrannému partnerství a došlo by také k respektování názorů a zájmů obou stran, domnívá se ruská strana.

Čtěte dále: Lavrov: Západní sankce nedonutí Rusko se ohnout!

Výše zmíněný článek byl v Řecku zveřejněn před diplomatickou návštěvou země, jenž učinil nedávno ruský prezident Putin. Podle prezidenta se také špatné vztahy mezi Ruskem a Evropskou unií odrážejí na dynamickém obchodním obratu samotného Řecka, které od EU obdrží další finanční podporu ve výši 10,3 miliard eur.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: ID1974 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru