Česká policie

Česká policie zadržela členy skupiny, která falšovala pasy pro migranty

Česká policie dokázala během minulých týdnů dopadnout členy skupiny, která falšovala pro žadatele o azyl z blízkého východu pasy, díky kterým bylo pro uprchlíky snadnější dostat se do jedné ze zemí v Evropské unii. Jak uvádějí dosavadní informace od policie, zadrženým hrozí až desetiletý pobyt ve vězení. Ve skupině se měli zdržovat Súdánci a Ukrajinci, uvádějí dosavadní informace. Česká policie zadržela tři muže v Praze, kteří měli být součástí mezinárodní skupiny, která po celé Evropě falšuje doklady pro nově příchozí migranty do Evropské unie.

Česká policie zadržela členy mezinárodního gangu, který pro migranty falšoval pasy! Pachatelům hrozí 10 let

Jak uvedla policie, členové skupiny tvořili falešné pasy nebo vízové nálepky, které byly následně prodávány nelegálním migrantům z blízkého východu, kteří se snažili dostat do Evropské unie. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) české policie zveřejnil informace o zatčení cizinců až v dnešních dnech, jelikož policisté nechtěli narušit podobnou operaci řeckých kolegů.

Falšované doklady

Čtěte dále: Je čas chránit naše děti? Podívejte, koho chtějí vpustit do škol!

Jak uvádí policie, úlohou těchto zločinců bylo shromažďování ztracených osobních dokladů, které byly následně posílány do Řecka, kdy byly náležitě upraveny a prodány uprchlíkům. Některé doklady se dokonce podařilo pachatelům odkoupit přímo od jejich majitelů, tvrdí mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru