Milionáři

Milionáři zvažují opuštění Evropy! Důvody Vás překvapí

V letošním roce uspořádala J&T Banka průzkum mezi dolarovými milionáři z celého Slovenska i České republiky. Z výsledků společnosti vyplývá, že většina těchto milionářů plánuje nebo zvažuje odchod z Evropy, která aktuálně čelí krizi. Jak uvádí společnost J&T, hlavním důvodem, proč chtějí milionáři z těchto zemí opustit Evropu je krize, do které se Evropská unie řítí. S krizí v Evropě může být také spojené riziko terorismu nebo rozpadu unie, jenž je spojeno s příchodem stovek tisíc žadatelů o azyl z blízkého východu, kteří cestují do Evropské unie.

Milionáři z celého Slovenska i České republiky zvažují opuštění Evropy, která se žene do krize obřích rozměrů

Jak uvádějí v anketě pro společnost J&T hlavním důvodem nejsou stále zvyšující se daně, ale hrozba zhoršení životních podmínek v Evropě, jenž je spojováno s příchodem migrační krize nebo rozpadem samotné Evropské unie. Mnoho dotázaných hovořilo o stěhování do Spojených států nebo Austrálie.

Čtěte dále: Řekové neplatí daně! Státu již dluží více než 87 miliard eur

Další uvádějí například Kanadu nebo Nový Zéland. Naprostým propadákem skončila Velká Británie, kterou si zvolila pouhá 3 procenta dotázaných. Možným důvodem je blížící se referendum o vystoupení Velké Británie z Evropské unie, které podle mnoha odborníků zemi ekonomicky zasáhne.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru