Erdogan

Erdogan: Nakládejte s Tureckem čestně, jinak přestane dělat Evropě bariéru

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ostře kritizoval vyjádření Německa, které nemá právo na vyjadřování se ke genocidě Arménů, vzhledem k vlastní historii během druhé světové války, tvrdí turecký prezident. Během minulých dní se takto vyjádřil Recep Tayyip Erdogan, který odmítl opatření přijaté německým parlamentem, který v minulých dnech projednával zločiny Osmanské říše z roku 1915. Nikdy nebudeme akceptovat obvinění z genocidy, uvedl ve svém vyjádření turecký prezident, který také připomenul zločiny nacistické Německa během druhé světové války, informuje zpravodajská agentura DPA.

Turecký prezident Recep Tayyyip Erdogan vyhrožuje Evropě! Jednejte s námi s respektem, tvrdí prezident

Německo může ztratit svého důležitého spojence. Turecký prezident také poukázal během svého vyjádření na velkou tureckou populaci, která aktuálně žije v Německu. Erdogan připomněl, že se musí jednat s Ankarou čestně, zejména když jde o otázku řešení společných problémů, jinak přestane Turecko dělat Evropě bariéru a nechá Evropskou unii, aby si problémy vyřešila sama, dodal.

Čtěte dále: Cameron: Turecko členem unie? Nejdříve v roce 3000!

Turecký prezident tak narážel na dohodu Evropské unie s Tureckem o uprchlících. Turecká vláda v současné době již vyšetřuje současnou situaci a nevylučuje, že by mohlo Turecko vznést proti Evropské unii sankce v souvislosti s žadateli o azyl z blízkého východu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru