Islám

Islám by měl stát nad německými zákony, tvrdí Turci žijící v Německu

Téměř polovina etnických Turků, která žije aktuálně na území Německa, podle veřejného průzkumu tvrdí, že by měl být Islám postaven nad německé zákony, které zřejmě pro muslimy z blízkého východu žijící konkrétně v Německu nic neznamenají. Jak uvádějí výsledky průzkumu, pro téměř polovinu Turků v Německu je důležitější dodržování islámského učení, než německých zákonů. Islám byl Turky také označen za jediné pravé náboženství, přičemž jeden z pěti dotázaných podporuje násilí, pokud je vyprovokováno Západem. Vyplývá to ze studie německé univerzity, jenž pojmenovala veřejný průzkum “Integrace a náboženství z hlediska tureckých Němců v Německu” a výsledky jsou opravdu zarážející.

Islám by měl být postaven nad německé zákony, tvrdí podle výsledků průzkumu Turci žijící v Německu

Přesněji se jednalo o 47 procent dotázaných, kteří upřednostňují náboženské dogmy před německými zákony. Průzkumu se zúčastnilo podle tamějších informací přibližně 1200 lidí, kteří překvapili výzkumníky z jedné z největších německých univerzit, uvedl její mluvčí.

Čtěte dále: Německo nakazuje lidem hlídat radikalizaci sousedů

Detlef Pollack, mluvčí univerzity v Německu, uvedl, že více než polovina dotázaných respondentů vyjádřila pocit, že se cítí být občany “druhé třídy” a nemají žádnou šanci zapojit se do společnosti. Přibližně 70 procent tazatelů vyjádřilo ochotu k integraci, uvedl mluvčí univerzity v Německu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru