Německo

Německo nakazuje lidem hlídat radikalizaci sousedů, apeluje ministerstvo vnitra

Nedávné teroristické útoky ve Spojených státech, kde v nočním klubu bylo zastřeleno 50 lidí a dalších 53 bylo zraněno, se Německo odhodlalo vyzvat své občany, kteří si nadále mají všímat radikalizace sousedů, které následně musí nahlásit na německou policii, uvedlo německé ministerstvo vnitra. Německé ministerstvo vnitra také připomenulo k této příležitosti teroristické útoky z minulého roku, když radikální islamisté z Islámského státu zaútočili v ulicích Paříže. Thomas de Maiziére, německý ministr vnitra tak vyzývá občany Německa k mimořádné pozornosti. Je potřebná zvýšená pozornost, když se členové rodiny, sousedi nebo přátelé radikalizují, varuje německý ministr vnitra Thomas de Maiziére.

Německo vyzývá své občany ke zvýšené pozornosti a nutnosti hlásit případy radikalizace sousedů nebo přátel

Ministr také ve svém prohlášení dodal, že upozornění na podobné případy radikalizace v okolí je nevyhnutelné pro zamezení případných teroristických útoků na území Německa. Informace o obyvatelích musí být podle ministra vnitra součástí bezpečného systému v zemi.

Čtěte dále: Islámský atentátník: Francie se stane během mistrovství hřbitovem

Německu aktuálně hrozí teroristické útoky, proto je třeba prevence, uvedl ministr vnitra. Země musí být podle ministra připravena na útoky jednotlivci nebo malými skupinami, jenž bude ze zahraničí koordinovat jedna z největších teroristických organizací z blízkého východu, uvedl Thomas de Maiziére.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: De Visu / Shutterstock.com)

Přejít nahoru