Brusel

Rána pro Brusel: Podporovatelé Brexitu mají už 20 procent náskok

Tvrdou ránou pro Brusel jsou výsledky posledního veřejného mínění, které se týkalo referenda o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Podporovatelé Brexitu mají již necelých 20 procent náskok před svými oponenty, kteří naopak chtějí setrvat v EU. S blížícím se datem referenda o vystoupení Velké Británie z EU roste počet obyvatel, kteří chtějí členství opustit. Jak uvádí výsledky průzkumu od společnosti Opinium, tábor Davida Camerona ztrácí na Jonhsona, Faraga a další již 19 procent. Ze strany Velké Británie se jedná již o třetí veřejný průzkum, který dokazuje, že podporovatelů Brexitu každým dnem přibývá.

Jak bude řešit případný odchod Británie z EU Brusel? Podporovatelé Brexitu mají náskok již 20 procent

Během minulého týdne dokonce zveřejnil deník Independent výsledky veřejného míněný, kde byl rozdíl pouhých 10 procent. Není tedy divu, že současná situace v Evropě a v celé EU nutí Brity k variantě odstoupení z Evropské unie.

Čtěte dále: Fico: Co bude následovat po vystoupení Británie z EU, to nikdo neví

Pro Brexit se vyslovilo 52% oslovených občanů Velké Británie, dalších 33% je pro setrvání v EU, což představuje největší rozdíl mezi oběma tábory. Jak uvedl šéf Bruges Group Robert Oulds, je nutné akceptovat, že i po opuštění Evropské unie bude mít Velká Británie spoustu možností, jak obchodovat s ostatními zeměmi v Evropě.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru